Vaar TV bij RTL 4 2015 watersport TV programma

Televisie watersportprogramma ‘VaarTV’ met extra aandacht voor de jeugd vanaf 17 januari 2015 weer op RTL4

PERSBERICHT

vaartv_221214

Amsterdam – Het nieuwe seizoen van VaarTV, gaat op zaterdag 17 januari 2015 op RTL4 van start. Vivian Slingerland en Epco Ongering , inmiddels het langst varende presentatieduo van Nederland, nemen u mee het water op in de mooiste regio’s van ons prachtige waterrijke land. Vivian verkent het gebied en stapt aan boord bij de meest uiteenlopende watersporters. Samen bezoeken Vivian en Epco diverse watersportbeurzen in binnen- en buitenland, belichten de nieuwste noviteiten en horen van bezoekers hoe zij zich voorbereiden op het komende watersportseizoen. Als watersport deskundige test Epco de nieuwste modellen boten en helpt watersporters die vragen hebben over het onderhoud van hun boot uit de brand.

Dit jaar nieuw:
Dit seizoen wordt er extra aandacht besteed aan onderwerpen die de jeugd aanspreken. Er zijn zo’n 450.000 boten in Nederland, maar het grootste deel is in bezit van mensen boven de 40. Nieuwe aanwas van watersporters is nodig. Het in beeld brengen van alle verschillende vormen van watersport draagt daar aan bij. Daarom bezocht VaarTV ook eens de waterscouts tijdens hun jaarlijkse internationale treffen ‘Nawaka’.

Bij watersport wordt meestal gedacht aan mooi weer en zomerse temperaturen. Dat er het hele jaar door, dus ook in de winter, kan worden doorgevaren, laat VaarTV zien door een kijkje te nemen bij de IJspegel Trophy en de Kouwe Klauwen Tocht.

Epco Ongering, is naast presentator ook watersport media coördinator bij de Telegraaf Media Groep. “Dit varieert van de journalistieke invulling van de Vaarkrant en vaarkrant.nl, tot het coördineren van watersport gerelateerde projecten binnen de TMG bedrijven” zegt Epco. “Na zoveel jaren TV maken op het water, is elke opnamedag toch weer een feest. Op het water zijn mensen zoveel vrolijker. Dat geldt voor de mensen voor de camera, maar zeker ook voor die er achter”. In aflevering 4 varen we mee met Wolter Kroes.

Vivian Slingerland, is bekend als presentatrice van RTL programma’s, zoals ‘4 in het land’; ‘Ik kom bij je eten’, YachtVision’, ‘Gewoon Mooier’, ‘Koffietijd’ en natuurlijk VaarTV. “We hebben afgelopen jaar weer prachtige zonnige dagen gehad en konden daardoor mooie beelden in de regio’s maken”. Het is enorm inspirerend om met mensen te praten die hun vrije tijd doorbrengen op het water. Je voelt je gelijk vrij, ook al ben je soms maar 5 minuten van huis.

‘VaarTV’ wordt wekelijks uitgezonden vanaf zaterdag 17 januari 2015 tussen 17.00 uur en 17.30 uur bij RTL4. De herhalingen zijn elke zondag tussen 14.00 uur en 14.30 uur op RTL 4 te zien.

bron nautic link .nl